DeH-2

Κατεβάστε το NEO υλικό. Οδηγίες εδώ.

Downloads

Deutsch ein Hit ...mit Klick!

Κατεβάστε το διαδραστικό υλικό για το Γυμνάσιο.

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ.

Download

Κατεβάστε υλικά για

Tipps und Tricks - Sprachspiele

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ

Downloads

Κατεβάστε υλικά για

Landeskunde - Projekte

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ.

Δουλειές συναδέλφων  Εργασίες μαθητών Υλικά Προτάσεις

Sprechanlass

Erfolg

«Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»  Συνέχεια...

"Φαντάσου - Φτιάξε - Μοιράσου"

Για αρχή αντιγράφω κάποια σημεία από το λίμα Scratch στη Wikipedia

Scratch2«Το Scratch είναι μια διερμηνευόμενη δυναμική οπτική γλώσσα προγραμματισμού .

Έχει ως στόχο τη διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού σε παιδιά και εφήβους και να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν παιχνίδια, βίντεο και μουσική. Μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία δράσεων εντός και εκτός του σχολείου ανά τον κόσμο.

Η δημοτικότητα του Scratch στην εκπαίδευση οφείλεται στην ευκολία με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν προγράμματα: οι εντολές και οι δομές δεδομένων είναι απλές και είναι τουλάχιστον μερικά γραμμένες στην καθομιλουμένη, και η δομή του προγράμματος μπορεί να σχεδιαστεί όπως ένα παζλ, με αποσπώμενα κομμάτια κώδικα που μπορούν να μετακινηθούν και προσαρμοστούν μαζί.

Το Scratch χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε διάφορα σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ο δικτυακός τόπος του Scratch έχει αναπτύξει μια κοινότητα από αρχόμενους προγραμματιστές, μαθητές, δασκάλους και ερασιτέχνες, που αλληλο παρακινούνται να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους και τις προγραμματιστικές δεξιότητες τους. Ένα από τα φόρα στον ιστότοπο του Scratch είναι αφιερωμένο σε συζητήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών.

Το σλόγκαν του Scratch είναι "Φαντάσου · Φτιάξε · Μοιράσου". Η έμφαση στο μοίρασμα είναι σημαντικό μέρος της παιδαγωγικής για το Scratch: τα προγράμματα δεν θεωρούνται μαύρα κουτιά, αλλά αντικείμενα που μπορούν να αναμιχθούν για τη δημιουργία νέων έργων. Ο μόνος τρόπος να γίνει ένα πρόγραμμα διαθέσιμο για χρήση είναι να δοθεί ο πηγαίος κώδικας του.»

Αυτό που κίνησε εμένα το ενδιαφέρον στο Scratch είναι, πως πολύ γρήγορα είχα την εντύπωση ότι καταλάβαινα το πώς λειτουργεί ο προγραμματισμός και κάποιες βασικές έννοιες της γλώσσας προγραμματισμού.

¨Είχα την εντύπωση¨, διότι όσο ασχολήθηκα παραπέρα, κατάλαβα ότι ο προγραμματισμός δεν είναι κάτι απλό. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού όμως σου δίνει δυο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον μπορείς εύκολα να αρχίσεις να σχεδιάσεις και να πραγματοποιήσεις απλά πράγματα ως και κάποια πιο σύνθετα «σενάρια».(Δείτε εδώ) Δεύτερον έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις και να συνεργαστείς σε ομάδα. Να πάρεις να δώσεις έτοιμα κομμάτια από άλλα προγράμματα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του Scratch είναι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, ακόμα και σαν καθηγητές Γερμανικών. Μπορούμε από τη μια να σχεδιάσουμε και να φτιάξουμε προγράμματα για ασκήσεις ή διδασκαλία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην τάξη. Ότι κάνουμε μπορούμε να το μοιραστούμε, να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και σε επίπεδο προγραμματισμού και μαθήματος. Από την άλλη το Scratch είναι και μια πολύ καλή βάση και αφορμή για ωραίες εργασίες “Projekt” που μπορούμε να κάνουμε με τους μαθητές μας. Είναι διαθεματικό και μπορούμε να συνεργαστούμε με τον καθηγητή πληροφορικής. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ηλικία των μαθητών. Από παιδιά 5ης Δημοτικού μέχρι Λυκείου μπορούν να ενδιαφερθούν. Το πρόγραμμα κατεβαίνει δωρεάν ΕΔΩ και η εγκατάσταση είναι απλή. Υπάρχουν στο διαδίκτυο πάρα πολλά υλικά εκμάθησης (Βίντεο –Βιβλία – Μαθήματα – Παρουσιάσεις) και στα Ελληνικά ΕΔΩ.

Banner-3

Πρόσθετο διδακτικό υλικό για το

Deutsch ein Hit

(Εμπλουτίζεται τακτικά με νέες ασκήσεις)

Logo02

Κάθε 10–15 μέρες κάτι νέο!

Επικοινωνια-1

SOFIA

ΑΡΧΕΙΟ-C